Blog - Legújabb hírek

Edzőink bemutatkoznak – Rácz Niki

Rácz Nikivel, a derecskei óvodás csoportunk vezetőjével beszélgettünk:

Milyen táncos múltad van?

Gyerekkorom óta táncolok, Kitty „kezei közé” pedig 10 évvel ezelőtt kerültem a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Miután ott végeztem, továbbra is látogattam Kitty óráit, majd egy kis szünet következett, de most szeptembertől én is újra el fogok járni táncolni, Simon Reni óráit szívesen kipróbálnám.

Mióta tanítasz?

4 éve tanítom én a kicsiket a Derecskei Mese-vár Óvodában, egyébként kozmetikus, fodrász és Animi lélek kozmetikus is vagyok. Sajnos a tavalyi tanévben csak szeptember-októberben tudtam megtartani a foglalkozásokat, utána a szabályok értelmében megszűntek az ilyen jellegű óvodás órák. De most új tanév kezdődik, remélhetőleg már korlátozások nélkül!

Mit tanulnak nálad a kicsik?

Balett alapokat, gimnasztikát, nyújtást, fejlesztjük az állóképességet, mozgáskoordinációt, mindezt persze rendkívül játékosan, és tudatosan tanítom a gyermekeknek, hogy használják a testüket, hogyan mozogjanak a különböző stílusú zenékre. Jó érzés megszerettetni velük a táncot, és örülök, hogy sokan az óvoda után is folytatják. 2-3 év után én úgy adom tovább a csemetéket a Művészeti Iskolába, hogy biztos alapokkal rendelkeznek.

Mikor kezdődik újra a munka?

Szeptember 8-án, szerdán lesz az első alkalom az óvodában. Szerencsére sokan jelentkeztek már eddig is, jönnek olyanok is, akiknek a nagyobb testvérét már tanítottam. Én már nagyon várom a kicsiket, és bízom benne, hogy ezt a tanévet zökkenőmentesen végig tudjuk vinni!

Láthatják-e valahol a szülők, hogy mit tanultak a gyerekek?

Volt már, hogy a Művészeti Iskola félévi gálájára felkészítettem az ovisokat, két éve sikerült bemutatnunk egy kis hawaii táncot a szülőknek az iskolai tornateremben, aztán a pandémia közbeszólt. Amikor tudunk, akkor összehozunk egy kis fellépést, hogy a szülők is lássák, mit tanultunk.