A tánc világnapja alkalmából egyesületünk háziversenyt rendezett, mellyel nem titkolt célunk az volt, hogy egy kis változatosságot, izgalmat csempésszünk az elmúlt hónapok monotonitásába, megpróbáljunk kicsit visszazökkenni a versenyek rutinjába, illetve kezdő táncosaink is belekóstolhassanak a fellépésekbe, zsűri előtti bemutatkozásba.

Az I. Piruett Kupa különlegességét az adta, hogy a versenyzőknek teljesen egyedül kellett megtervezniük az előadást, önállóan választottak zenét, ruhát, díszletet, és természetesen a koreográfiát is maguknak kellett kitalálni, begyakorolni. Mindannyian nagyon izgultunk, hogy mennyire fog tetszeni ez az ötlet a gyerekeknek, de az, hogy közel 120 táncos nevezett a 11 különböző kategóriában, felülmúlta minden elképzelésünket!

Iskolás duók

Fantasztikus volt látni a táncosok lelkesedését, és bár a felkészülésükben nem vettünk részt, az előadások kétséget sem hagytak afelől, hogy milyen komolyan vették a gyakorlást, sokszor okozva ezzel fejtörést a zsűrinek. Meglepően változatos volt a zeneválasztás, és a koreográfiákban is akadtak bőven egyedi megoldások, ötletesek voltak a díszletek is.

Külön kiemelnénk a két gimis duót, akik olyan erős koreográfiával érkeztek, hogy versenyeken is indítjuk majd őket, de az iskolás és óvodás kategóriákban is volt olyan téma, amit mindenképp tovább viszünk majd.

Bambi

Egytől-egyig nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra és köszönjük a szülőknek, hogy a kisebbeket segítették és támogatták, hogy részt vehessenek, vagy otthonról felvett videóban mutathassák meg magukat a Kupán.

A verseny lebonyolítása is zökkenőmentesen zajlott, köszönjük, hogy mindenki betartotta a szabályokat. Reméljük, hogy a Youtube Live közvetítésen mindenki végig tudta izgulni a gyerekek produkcióit és az online nevezettek is nyomon tudták követni társaik táncát.

A visszajelzések alapján nem is kérdés, hogy lesz-e jövőre II. Piruett Kupa!

eredményhirdetés