MARADJUNK KAPCSOLATBAN

Tudj meg többet rólunk!

Blog

Edzőink bemutatkoznak – Major-Pucsok Luca

Az elmúlt 1 év során nagyjából havi rendszerességgel mutattuk be oktatóinkat, ezzel is lehetőséget adva arra, hogy jobban megismerjetek minket. Összesen 14 fantasztikus ember képezi a Piruett tanári karát, akiket egytől-egyig nagyon megbecsülünk és büszkék vagyunk rájuk, hiszen évek óta mellettünk állnak. Külön öröm, amikor olyan tanárokat mutathatunk be, akik még gyerekként kerültek a Piruettbe és ma már saját csoportokat vezetnek.
Major-Pucsok Luca a maga 19 évével a Piruett Tánc Stúdió legfiatalabb oktatója, 6 éves kora óta a Piruett táncosa, versenyzője. Bár ma már aktívan nem táncol, fellépéseken, karneválon még mindig szívesen csatlakozik a produkciókhoz.


Mióta tanítasz a Piruettben?
Négy éve kezdtem el tanársegédként részt venni az edzéseken, gyűjtöttem a tapasztalatokat, néha helyettesítettem is. Két éve kaptam meg az első csoportomat Berettyóújfaluban, idén pedig már három csoportom is van: Berettyóújfaluban az óvodások és az iskolások, Debrecenben pedig az óvodás akrobatika.


Melyik korosztály áll legközelebb a szívedhez?
Szerencsére pont az, amelyiket tanítom! Tavaly érettségiztem, jelenleg a fitness-wellness instruktori képzést végzem, de tavasszal felvételizem az egyetemre, mert alsós tanító szeretnék lenni.


Fel szoktatok lépni a csoportjaiddal?
Hamarosan megkezdjük a felkészülést az évzáró Piruettes Gálára, jövőre pedig reméljük, hogy fel tudunk lépni helyi rendezvényeken, és a Debreceni Virágkarneválon is.


Van olyan koreográfia, amit már te találtál ki és tanítottál be?
A tavalyi gálánkra, melynek A szépség és a szörnyeteg lett volna a tematikája, elkezdtünk készülni, de sajnos a vírus miatt ezzel leálltunk. Az ötletet azonban nem vetettük el, folytatjuk, sőt, kicsit átalakítjuk, hogy az újonnan csatlakozott táncosaink is szerepet kaphassanak benne.


A te csoportjaidnak a darab melyik része jut?
Ha elárulhatom, akkor mi leszünk a fogasok. 🙂

Edzőink bemutatkoznak – Ötvös Eszter

Ötvös Eszter új oktató a Piruettnél, bár sok tanárunkhoz hasonlóan ő is óvodás kora óta tagja az egyesületnek.

Milyen táncos múltad van?

Óvodás koromban kezdtem el Kittynél táncolni Berettyóújfaluban, és a Piruett színeiben versenyeztem egészen 18 éves koromig. Érettségi után elvégeztem egy két éves színházi táncos képzést, tavaly pedig sikeresen felvételiztem a Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető szakára.

Hogyan kerültél most vissza a Piruetthez?

Amikor a táncművészetis felvételimre készültem, akkor kerestem meg újra Kittyt, bejártam hozzá edzésekre tanulni, tapasztalni. Később pedig már ő kért meg rá, hogy tartsak pár órát a Junior csoportnak, kicsit továbbadva azokat a dolgokat, amiket az egyetemen tanulok. Azt hiszem bevált az együttműködésünk, hiszen ebben a tanévben hivatalosan is a Piruett oktatója lettem.

Melyik csoportokat vezeted, és mit tanítasz majd nekik?

Berettyóújfaluban az iskolásokat, Hajdúszoboszlón az óvodásokat és az iskolásokat is tanítom majd, velük az alapokat kezdjük el, Debrecenben pedig a Power csoportot fogom részben én vinni, ahol elsősorban art jazzt fogok tanítani, és kicsit fejleszteni, csiszolni a tudásukat.

Elkezdtél már koreográfiákon gondolkodni?

Ötleteim vannak, régóta motoszkálnak a fejemben olyan mozdulatok, amiket majd szeretnék egy csoporttal előadni, de még korai erről beszélni. Most az a fontos, hogy összecsiszolódjunk a gyerekekkel és elkezdjük a közös munkát! 

Edzőink bemutatkoznak – Rácz Niki

Rácz Nikivel, a derecskei óvodás csoportunk vezetőjével beszélgettünk:

Milyen táncos múltad van?

Gyerekkorom óta táncolok, Kitty „kezei közé” pedig 10 évvel ezelőtt kerültem a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Miután ott végeztem, továbbra is látogattam Kitty óráit, majd egy kis szünet következett, de most szeptembertől én is újra el fogok járni táncolni, Simon Reni óráit szívesen kipróbálnám.

Mióta tanítasz?

4 éve tanítom én a kicsiket a Derecskei Mese-vár Óvodában, egyébként kozmetikus, fodrász és Animi lélek kozmetikus is vagyok. Sajnos a tavalyi tanévben csak szeptember-októberben tudtam megtartani a foglalkozásokat, utána a szabályok értelmében megszűntek az ilyen jellegű óvodás órák. De most új tanév kezdődik, remélhetőleg már korlátozások nélkül!

Mit tanulnak nálad a kicsik?

Balett alapokat, gimnasztikát, nyújtást, fejlesztjük az állóképességet, mozgáskoordinációt, mindezt persze rendkívül játékosan, és tudatosan tanítom a gyermekeknek, hogy használják a testüket, hogyan mozogjanak a különböző stílusú zenékre. Jó érzés megszerettetni velük a táncot, és örülök, hogy sokan az óvoda után is folytatják. 2-3 év után én úgy adom tovább a csemetéket a Művészeti Iskolába, hogy biztos alapokkal rendelkeznek.

Mikor kezdődik újra a munka?

Szeptember 8-án, szerdán lesz az első alkalom az óvodában. Szerencsére sokan jelentkeztek már eddig is, jönnek olyanok is, akiknek a nagyobb testvérét már tanítottam. Én már nagyon várom a kicsiket, és bízom benne, hogy ezt a tanévet zökkenőmentesen végig tudjuk vinni!

Láthatják-e valahol a szülők, hogy mit tanultak a gyerekek?

Volt már, hogy a Művészeti Iskola félévi gálájára felkészítettem az ovisokat, két éve sikerült bemutatnunk egy kis hawaii táncot a szülőknek az iskolai tornateremben, aztán a pandémia közbeszólt. Amikor tudunk, akkor összehozunk egy kis fellépést, hogy a szülők is lássák, mit tanultunk.

Közelgő események

 Facebook bejegyzéseink