MARADJUNK KAPCSOLATBAN

Tudj meg többet rólunk!

Blog

Edzőink bemutatkoznak – Major-Pucsok Luca

Az elmúlt 1 év során nagyjából havi rendszerességgel mutattuk be oktatóinkat, ezzel is lehetőséget adva arra, hogy jobban megismerjetek minket. Összesen 14 fantasztikus ember képezi a Piruett tanári karát, akiket egytől-egyig nagyon megbecsülünk és büszkék vagyunk rájuk, hiszen évek óta mellettünk állnak. Külön öröm, amikor olyan tanárokat mutathatunk be, akik még gyerekként kerültek a Piruettbe és ma már saját csoportokat vezetnek.
Major-Pucsok Luca a maga 19 évével a Piruett Tánc Stúdió legfiatalabb oktatója, 6 éves kora óta a Piruett táncosa, versenyzője. Bár ma már aktívan nem táncol, fellépéseken, karneválon még mindig szívesen csatlakozik a produkciókhoz.


Mióta tanítasz a Piruettben?
Négy éve kezdtem el tanársegédként részt venni az edzéseken, gyűjtöttem a tapasztalatokat, néha helyettesítettem is. Két éve kaptam meg az első csoportomat Berettyóújfaluban, idén pedig már három csoportom is van: Berettyóújfaluban az óvodások és az iskolások, Debrecenben pedig az óvodás akrobatika.


Melyik korosztály áll legközelebb a szívedhez?
Szerencsére pont az, amelyiket tanítom! Tavaly érettségiztem, jelenleg a fitness-wellness instruktori képzést végzem, de tavasszal felvételizem az egyetemre, mert alsós tanító szeretnék lenni.


Fel szoktatok lépni a csoportjaiddal?
Hamarosan megkezdjük a felkészülést az évzáró Piruettes Gálára, jövőre pedig reméljük, hogy fel tudunk lépni helyi rendezvényeken, és a Debreceni Virágkarneválon is.


Van olyan koreográfia, amit már te találtál ki és tanítottál be?
A tavalyi gálánkra, melynek A szépség és a szörnyeteg lett volna a tematikája, elkezdtünk készülni, de sajnos a vírus miatt ezzel leálltunk. Az ötletet azonban nem vetettük el, folytatjuk, sőt, kicsit átalakítjuk, hogy az újonnan csatlakozott táncosaink is szerepet kaphassanak benne.


A te csoportjaidnak a darab melyik része jut?
Ha elárulhatom, akkor mi leszünk a fogasok. 🙂

Edzőink bemutatkoznak – Ötvös Eszter

Ötvös Eszter új oktató a Piruettnél, bár sok tanárunkhoz hasonlóan ő is óvodás kora óta tagja az egyesületnek.

Milyen táncos múltad van?

Óvodás koromban kezdtem el Kittynél táncolni Berettyóújfaluban, és a Piruett színeiben versenyeztem egészen 18 éves koromig. Érettségi után elvégeztem egy két éves színházi táncos képzést, tavaly pedig sikeresen felvételiztem a Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető szakára.

Hogyan kerültél most vissza a Piruetthez?

Amikor a táncművészetis felvételimre készültem, akkor kerestem meg újra Kittyt, bejártam hozzá edzésekre tanulni, tapasztalni. Később pedig már ő kért meg rá, hogy tartsak pár órát a Junior csoportnak, kicsit továbbadva azokat a dolgokat, amiket az egyetemen tanulok. Azt hiszem bevált az együttműködésünk, hiszen ebben a tanévben hivatalosan is a Piruett oktatója lettem.

Melyik csoportokat vezeted, és mit tanítasz majd nekik?

Berettyóújfaluban az iskolásokat, Hajdúszoboszlón az óvodásokat és az iskolásokat is tanítom majd, velük az alapokat kezdjük el, Debrecenben pedig a Power csoportot fogom részben én vinni, ahol elsősorban art jazzt fogok tanítani, és kicsit fejleszteni, csiszolni a tudásukat.

Elkezdtél már koreográfiákon gondolkodni?

Ötleteim vannak, régóta motoszkálnak a fejemben olyan mozdulatok, amiket majd szeretnék egy csoporttal előadni, de még korai erről beszélni. Most az a fontos, hogy összecsiszolódjunk a gyerekekkel és elkezdjük a közös munkát! 

Edzőink bemutatkoznak – Simon Renáta

Simon Reni táncművész a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolában tanult klasszikus balettet, később pedig a kortárs és improvizációs technikákat sajátította el magas fokon külföldi tanulmányai és munkássága során. Tagja volt többek között a Győri Balett Társulatának, a Svéd Királyi Balettnek, majd hazaköltözve a Frenák Pál Társulatnak.
A Mozdulj a lelkedből! program megalkotója, melynek során önismereti mozgásos foglalkozásokat tart, ahol a buddhizmus, jóga és önismeret terén szerzett tudását és tapasztalatait ötvözi a mozgással, mindemellett Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is bohócdoktorkodik.


Hogyan kerültél kapcsolatba a Piruett Tánc Stúdióval?
Kittyvel még versenyző korunkban ismerkedtünk meg, és azóta is fél szemmel nyomon követjük egymás munkásságát. Amikor Debrecenbe költöztem, megkeresett, hogy tartsak egy egynapos kurzust a versenyzőinek, ami nagyon jól sikerült, majd a nyári tánctáborba is elhívott, ahol szintén örömmel vettem részt. Ebben a tanévben pedig már belefolytam a csoport munkájába is, a mostani modern kortárs koreográfiát is közösen készítettük el.


Innen tényleg már csak egy lépés volt a vendégtanári felkérés. Könnyen igent mondtál?
Számomra mindig nagyon fontos szempont egy munkánál, hogy a vezető milyen, és persze a tanítványok is. A Piruettnél magas a színvonal és nekem nagyon szimpatikus az is, hogy Kitty folyamatosan hív vendégtanárokat, hogy fejlődjenek a tanítványok. Sok helyen még mindig nagyon zártan, egysíkúan folyik az oktatás…
Másrészt pedig látom, hogy Kittynek ez az élete, és én szeretem, ha valaki valamit ekkora szenvedéllyel és hévvel csinál, mert ez a tanítványokra is hasonló hatással van.


Mivel fog általad színesedni a Piruett képzése?
Modern és kortárs szemléletet és elemeket fogok behozni, új földtechnikai és forgástechnikai mozdulatokat, gyakorlatokat tanulunk majd, és igyekszem a meglévő mozdulatokat csiszolni, letisztázni. Úgy érzem, egyik erősségem, hogy látom a táncot: látom, ha nem őszinte egy mozdulat, hiába olyan, mintha az lenne, mégsem az igazi. Ezeknek a tökéletesítésén is dolgozunk majd a táncosokkal.
Bár eddig még csak egy csoportot vittünk közösen Kittyvel, úgy tűnik, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni és ez mindkettőnket inspirál.


Milyen tanárnak tartod magad?
Szerintem nagyon könnyű velem jóban lenni, igyekszem mindenkihez megtalálni az utat, 120%-ot nyújtani az óráimon, velük együtt csúszni-mászni a földön, megmutatni kismilliószor is a gyakorlatot, ha szükséges, mert azt gondolom, hogy ha elmagyarázok valamit és a tanítvány nem tudja megcsinálni, akkor az inkább az én hibám, hiszen nem sikerült úgy elmondanom neki, hogy megértse.
Ha viszont azért nem tudja megcsinálni, mert nem figyelt oda rám, azzal rátapintott a gyenge pontomra. Az improvizációs gyakorlatok során nagy a szabadság és azt meg is tudom adni, viszont a balett elemeknél, illetve amikor technikai dolgokról van szó, akkor szigorú vagyok és megkövetelem a figyelmet.


Én mindent át szeretnék adni a tanítványoknak. Nem az a tanár vagyok, aki attól retteg, hogy nehogy jobb legyen nála egy tanítvány; nekem pont az a célom, hogy bátran nőjön engem túl, aztán majd tanítson engem ő. Ennek érdekében megteszek mindent az óráimon és a tanítványok érzik ezt.

Közelgő események

 Facebook bejegyzéseink