hello@piruett.hu
06-30-811-5190

Nagy Réka

Utánpótlásedző

CSOPORTJAI:

  • Debreceni kezdő óvodások (Gázvezeték u.)

  • Debreceni kezdő iskolások (Gázvezeték u.)

  • Derecskei óvodások

  • Komádi óvodások

  • Komádi iskolások

SZEMÉLYES ADATOK

Nagy Réka vagyok, a Derecskei óvodás csoport tánctanára, emellett a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának gyógypedagógus hallgatója.

TÁNCOS PÁLYAFUTÁS

A tánc már 6 éves koromban megjelent az életemben, de Simonyi Kitty kezei alá csak 11 évesen kerültem a Derecskei Művészeti Iskola által. Kittynek köszönhetően a tánc jelenleg is napjaim fontos részét képezi. Közel 10 évig mint művészeti iskolás táncos, most pedig már mint tanár vehetek részt a Piruett Tánc Stúdió életében.

TANULMÁNYOK

  • 2019-2023 Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar – gyógypedagógus
  • 2022 szeptemberében kezdem a moderntánc oktató képzést

SZAKMAI ÚT

Fél éve ért az a szerencsés helyzet, hogy taníthatom a Derecskei óvodás csoportot a Mese- Vár Óvodában. Úgy gondolom, a mozgás minden életkorban nagyon fontos, ezért óráim elsődleges célja a tánc megszerettetése a gyerekekkel. A táncórákon megtanuljuk az alapokat, esztétikus gimnasztikát, klasszikus balettet, nyújtást. Fejlesztjük a hajlékonyságot, az erő-, állóképességet, koordináció-, egyensúlyozó képességet és a tűrőképességet is egyaránt, mindezt játékos formában.

A Derecskei óvodásokkal félévente készülünk egy-egy koreográfiával, amit a szülők bemutató óra során láthatnak. Emellett idén elsőnek, a Derecskei majálison is fellépett a csoport, ahol remekül helytálltak. A táncosok az óvoda után folytathatják a táncot a Művészeti Iskolában, ahová nagy örömünkre szép számban szoktak beiratkozni. Mindezek mellett, idén elsőnek került megrendezésre Derecskén is a Piruett Ovis tábor. A táborból mindenki nagy mosollyal távozott és bízunk benne, hogy jövőre is találkozhatunk!

A tanításnak és Simonyi Kittynek köszönhetően nem csak a gyerekeket, de önmagamat is fejlesztem. Megtanultam küzdeni és kitartó lenni, emellett önbizalmam és határozottságom is nőtt. Számomra az egyik legnagyobb öröm, amikor a gyerekeket önfeledten látom táncolni, és amikor büszkén, élvezettel mutatják be azt, amit tőlem tanultak.