Óráinkról

Óráinkról

A 3-6 éves korosztály számára három csoportban folyik képzésünk (kezdő, középhaladó és haladó csoport, kornak és tudásszintnek megfelelően, heti 1-2-3x edzésszámmal), amely során elsajátítják a klasszikus balett, az esztétikus gimnasztika, a szertorna és az erő/állóképesség alapjait.

Az órákon koordináció fejlesztő és tartásjavító gyakorlatokat tanulnak, valamint nagy hangsúlyt helyezünk a hajlékonyságfejlesztésre. Az itt megtanultakat táncos koreográfia formájában a színpadon is bemutatjuk, a decemberi karácsonyi és a júniusi évzáró gálán.

Évközben csoportváltásra is lehetőséget biztosítunk, az edző szakmai véleménye alapján.

A 7-14 éves korosztály valamint a 14-20 évesek részére indul kezdő, középhaladó és haladó iskolás óra (heti 1-2-3x edzésszámmal) amely során elsajátítják a klasszikus balett, az esztétikus gimnasztika, a szertorna és az erő/állóképesség alapjait.

Az órákon koordináció fejlesztő és tartásjavító gyakorlatokat tanulnak, valamint nagy hangsúlyt helyezünk a hajlékonyságfejlesztésre. Ugrás és forgástechnikák, valamint jazz technika alapjait tanulják az órák során.

Az itt megtanultakat táncos koreográfia formájában a színpadon is bemutatjuk, a decemberi karácsonyi és a júniusi évzáró gálán. Évközben csoportváltásra is lehetőséget biztosítunk, az edző szakmai véleménye alapján.

Különálló klasszikus balettóra a versenyzők felkészülését segíti. A harmonikusabb és koordináltabb testtudat, valamint a nehezebb technikai elemek elsajátítása az órák célja, melyek a versenykoreográfiákat magasabb technikai és előadásmódbeli szintre emelik.

Ez az óratípus eszközök használatával segíti a szertorna talajelemeinek pontosabb elsajátítását. Szőnyeg, tatami és dobbantó együttes használatával az alapvető akrobatikus elemeket tanulják a gyerekek. Köznyelven használva, a cigánykeréktől a szaltóig minden ugrásformát beleértve.

Az órák heti egy alkalommal kezdő-középhaladó-haladó csoportbontásban tudásszintnek megfelelően kerülnek megtartásra. A júniusi évvégi gálán külön koreográfia készül ezeknek a csoportoknak.

Az egyesületbe járó gyerekek lelkes szüleiből álló csoport edzésformája, amely nyújtásból, erősítésből, valamint különböző táncstílusok tanulásából áll. Az itt megtanultakat táncos formába öntve állítjuk színpadra a koreográfiákat, a decemberi karácsonyi és a júniusi évzáró gálán.