Óratípusaink

Óratípusaink

Óvodás tánc

A 3-6 éves korosztály számára három csoportban folyik képzésünk (kezdő, középhaladó és haladó csoport, kornak és tudásszintnek megfelelően, heti 1-2-3x edzésszámmal), amely során elsajátítják a klasszikus balett, az esztétikus gimnasztika, és az erő/állóképesség alapjait.

Az órákon koordináció fejlesztő és tartásjavító gyakorlatokat tanulnak, valamint nagy hangsúlyt helyezünk a hajlékonyság fejlesztésére. A labda, karika, és kötél használatát is bevezetjük.

Óvodás akrobatika

Az óvodások a torna alapjaival ismerkedhetnek meg különböző eszközök segítségével, mint például dobbantó, szivacs és tornaszőnyeg.

Mindemellett az órákon koordináció fejlesztő és tartásjavító gyakorlatokat is tanulnak, valamint nagy hangsúlyt helyezünk a hajlékonyság fejlesztésére.

Iskolás tánc

A 7-14 éves korosztály részére indul kezdő és haladó iskolás óra (heti 1-2-3x edzésszámmal) amely során elsajátítják a klasszikus balett, az esztétikus gimnasztika, a szertorna és az erő/állóképesség alapjait.

Az órákon koordináció fejlesztő és tartásjavító gyakorlatokat tanulnak, valamint nagy hangsúlyt helyezünk a hajlékonyságfejlesztésre. Ugrás és forgástechnikák, valamint jazz technika alapjait tanulják az órák során.

Fitnesz

A fitnesz a sportos megjelenés, tánc, akrobatika, gimnasztika ötvözete, amely egyre népszerűbb a fiatalok körében. A ruganyosság, show-szerűség, a ruha, a zene és a koreográfia mind-mind kiemelkedő és pontozandó szerepű, csakúgy, mint a technikai és tartalmi követelmények. 2014 óta újra diákolimpiai mozgalom része, amely továbbtanuláshoz bónuszt is jelenthet a gyerekeknek.

Bárki járhat fitneszre, de a versenyzőket, és az óra típusát kezdő és haladó fitnesz csoportba kerülést az edzők határozzák meg.

Balett

Különálló klasszikus balettóra a versenyzők felkészülését segíti. A harmonikusabb és koordináltabb testtudat, valamint a nehezebb technikai elemek elsajátítása az órák célja, melyek a versenykoreográfiákat magasabb technikai és előadásmódbeli szintre emelik.

Akrobatika

Ez az óratípus eszközök használatával segíti a szertorna talajelemeinek pontosabb elsajátítását. Szőnyeg, tatami, dobbantó és airtrack együttes használatával az alapvető akrobatikus elemeket tanulják a gyerekek. Köznyelven használva, a cigánykeréktől a szaltóig minden ugrásformát beleértve.

Az órák heti egy alkalommal kezdő-középhaladó-haladó csoportbontásban tudásszintnek megfelelően kerülnek megtartásra.

Gyógytorna

A gyógytorna órákkal a célunk, hogy átfogó képet kapjunk és adjunk a gyerekek testtartásáról és izmaik állapotáról. Szeretnénk kiszűrni mindazokat a rizikó tényezőket, amelyek a későbbiekben negatív hatással lennének a sport karrierjükre és a hétköznapi életükre egyaránt.

Minél fiatalabb életkorú a gyermek, annál nagyobb mértékben kell figyelmet fordítanunk a testtartásból adódó problémák kiküszöbölésére. Az idősebb korú gyermekek esetében a sérülésmegelőzés pedig elengedhetetlen, tekintettel a hosszabb regenerációs folyamatokra.

Középiskolás és egyetemista óra

A 14 év feletti korosztály részére induló hobbi óratípus, amelyet a modern tánc alapok, gimnasztika, jazz és revü stílusok ötvözete jellemez az alap hajlékonyság fejlesztés mellett.

Aerial jóga felnőtteknek

Az aerial jóga a saját testsúlyos mozgásformának és az inverziónak köszönhetően kiválóan erősíti a törzs izmait, fokozza a test hajlékonyságát és csökkenti a hátfájást. Általa rugalmasabbá válik a gerinc, fejleszti a meditációs és koncentrációs képességet, javítja az egészségi állapotot, csökkenti a stresszt, a szorongást és növeli az önbizalmat. Fejleszti az erő-állóképességet, alapvető légtorna elemeket tartalmaz.