Tóth Andrea

hello@piruett.hu
06-30-443-9369

Tóth Andrea

Utánpótlásedző

CSOPORTJAI:

  • Püspökladányi óvodások

  • Püspökladányi iskolások

  • Honey – Debrecen

  • Sweety – Debrecen

Üdv mindenkinek!
Tóth Andrea vagyok, 1991-ben születettem Debrecenben. Édesanyám testnevelő tanár, ezért mindig is fontos volt a családunkban a mozgás és a sport.
Neki köszönhetem, hogy egész korán, iskolai éveim megkezdése előtt, 5 évesen, beíratott Vollay Enikőhöz, ahol ritmikus gimnasztikát tanulhattam. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy RG versenyeken, többek közt diákolimpiákon is résztvehettem.

Ezután jött az életembe a show tánc. A műfaj összetettsége megkívánta, hogy balett és alapszíntű akrobatika tudást is szerezzek. Ebben a műfajban is folyamatos versenyekre jártunk, de a paletta a rengeteg hazai verseny mellett, a nemzetközi megmérettetésekkel is kibővült. Úgy érzem az itt szerzett élmények voltak a legmeghatározóbbak számomra, ekkor döntöttem el, hogy a tánc mindig az életem része kell hogy legyen.

Versenyzői pályafutásom során, arra vagyok a legbüszkébb, hogy már a Piruett Tánc Stúdió színeiben idulva, Érdemes Sporttáncos kitűntetést szereztem 2010-ben.

Egyetemi éveim alatt szakítottam a versenyzéssel és új területeken próbáltam ki magam, amikor jeletkeztem táncosnak a Csoknai Nemzeti Színház egyik darabjába. A színháznak köszönhetően több előadásban és nívós helyeken is szerepelhettem, mint például a Szegedi Szabadtéri, vagy a Művészetek Palotája.
Egy szezont utaztam táncosként a Horse Evolution lovas showműsorral, amely betekintést engedett a cirkuszi turnék világába. Az Új Lovas Színház egyik alapítójaként koreográfiák készítésében is kipróbálhattam magam.

2020-2022-ig, két kislányom nevelése mellett, fitness-wellnes instruktori képzést szereztem.
Tizenkilenc évesen kezdtem el táncot tanítani a Piruettnél, ahol már több, mint 10 éve tanítok kisebbeket-nagyobbakat. Tanításom során szeretném a diákjaimat arra ösztönözni, hogy minél tovább legyen az életük része a mozgás és a tánc.