Simonyi Kitty: „A lányok feltöltődve érkeztek vissza”

A többi egyesülethez hasonlóan, a Piruett Tánc Stúdió növendékei is elkezdték a közös munkát, a táncosok újra közösen készülnek. Az elmúlt időszakról és a jövőről nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek a stúdió vezetője, Simonyi Kitty.

Resized_20200504_153232-300x142 Simonyi Kitty: „A lányok feltöltődve érkeztek vissza”

Miután az Operatív Törzs a járvány miatt szigorú rendelkezéseket léptetett érvénybe, bejelentette, hogy március 15-től bezárnak az iskolák, mi azonnal reagáltunk. Rá két napra már elkezdtünk feltölteni, minden csoportnak, személyre szabott videókat. Április 1-től viszont áttértünk az online órákra, kihasználva az internet és a közösségi háló adta lehetőségeket minden csoportnak külön foglalkozást tartottunk. Minden hétre kaptak játékos challenget, melyeket akár szülőkkel is végezhettek, amit nagyon élveztek a lányok. Voltak például olyan feladatok, mikor minden betűhöz rendeltünk egy táncmozdulatot, és a saját nevüket kellett kirakni egy koreográfiában. Az elmúlt időszakban az ovisok táncot tanultak, a haladók és a versenyzők az erőnlétüket és a hajlékonyságukat fejlesztették, illetve balett és akrobatika órákat tartottunk számukra.

Resized_20200518_175247-300x142 Simonyi Kitty: „A lányok feltöltődve érkeztek vissza”

Miután enyhítettek a járványügyi szigorításokon, ismét benépesült a terem, teljes gőzzel készülünk csoportos foglalkozásokon. Mindenki boldog volt, hogy újra együtt vagyunk, megkönnyeztük a találkozást. A lányok feltöltődve érkeztek vissza, energikusak, lelkesek, jó hangulatban telnek az órák. Természetesen minden óvintézkedést betartunk, az egészség védelme továbbra is a legfontosabb. A közös munkát erősítéssel, nyújtással kezdtük, de már visszatért az akrobatika és a balett is a tréningekbe. A testtechnikai és hajlékonysági fejlesztés most a cél. Mindezek mellett gyakoroljuk a táncokat, bár nem tudjuk, mikor lesz lehetőségünk fellépni, még az idei virágkarneválról se tudunk biztosat. Sűrű lesz viszont az év második fele, hiszen a tavaszi versenyeket őszre tették át, melyek augusztusban kezdődnek, a világbajnokságot viszont jövő májusra halasztották. Dolgozunk, készülünk egy videóklip forgatásra, illetve az őszi megmérettetésekre.