Ötvös Eszter új oktató a Piruettnél, bár sok tanárunkhoz hasonlóan ő is óvodás kora óta tagja az egyesületnek.

Milyen táncos múltad van?

Óvodás koromban kezdtem el Kittynél táncolni Berettyóújfaluban, és a Piruett színeiben versenyeztem egészen 18 éves koromig. Érettségi után elvégeztem egy két éves színházi táncos képzést, tavaly pedig sikeresen felvételiztem a Magyar Táncművészeti Egyetem táncos és próbavezető szakára.

Hogyan kerültél most vissza a Piruetthez?

Amikor a táncművészetis felvételimre készültem, akkor kerestem meg újra Kittyt, bejártam hozzá edzésekre tanulni, tapasztalni. Később pedig már ő kért meg rá, hogy tartsak pár órát a Junior csoportnak, kicsit továbbadva azokat a dolgokat, amiket az egyetemen tanulok. Azt hiszem bevált az együttműködésünk, hiszen ebben a tanévben hivatalosan is a Piruett oktatója lettem.

Melyik csoportokat vezeted, és mit tanítasz majd nekik?

Berettyóújfaluban az iskolásokat, Hajdúszoboszlón az óvodásokat és az iskolásokat is tanítom majd, velük az alapokat kezdjük el, Debrecenben pedig a Power csoportot fogom részben én vinni, ahol elsősorban art jazzt fogok tanítani, és kicsit fejleszteni, csiszolni a tudásukat.

Elkezdtél már koreográfiákon gondolkodni?

Ötleteim vannak, régóta motoszkálnak a fejemben olyan mozdulatok, amiket majd szeretnék egy csoporttal előadni, de még korai erről beszélni. Most az a fontos, hogy összecsiszolódjunk a gyerekekkel és elkezdjük a közös munkát!