Május 22-26 között Pulában megrendezett International Dance Federation (IDF) show tánc világbajnokságon a debreceni Piruett Tánc Stúdió 50 táncossal és 14 koreográfiával indult show tánc kategóriában. A lányok mindhárom korosztályban kiválóan szerepeltek, öt világbajnoki arannyal és egy ezüstéremmel tértek haza.

A minik (7-9 évesek) 15 fős csoportja a show formációban végzett az élen, míg a show kiscsoportban heten szintén a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel, szólóban pedig Szabó Noémi ezüstérmet vehetett át.

A youth korosztály show kiscsoportja egy évvel ezelőtt még ezüstérmet szerzett, idén viszont a legfényesebb éremnek örülhettek.

A felnőtt show kiscsoport és a felnőtt női szóló kategóriákban is kiválóan szerepeltek a debreceni táncos lányok, a címvédő spanyolokat megelőzve lettek világbajnokok.

Eredmények:

Világbajnokok:

Felnőtt szóló: Hamecz Zsófia, Célkeresztben

Felnőtt csoport: Piktogramok

Youth csoport: Origami

Mini formáció: Fogszabályzó

Mini csoport: PEZ

Világbajnoki ezüstérem:

Mini szóló: Szabó Noémi, Hőlégballon

Döntős eredmények:

4.hely: Sakk

5.hely: Csernobil, Daróczi Sára (Álom vagy valóság)

6.hely: Kockarejtvény

További helyezések:

12.hely: Nagy Blanka (Fakopáncs) , Szabó Luca (Ujjlenyomat)

16.hely: Háló Csenge (Teszt eredmény)

18.hely: Nagy Fruzsi (Vasmacska)

Felkészítő tanárok:

Kiss Nikoletta (akrobatika), Madarász András (akrobatika), Tőke László (balett) valamint a koreográfiák megálmodója Simonyi Kitty sporttáncok mestere, 4x nívódíjas táncpedagógus, az egyesület elnöke.

A lányok egész évben erre a megmérettetésre készültek, a sok munka és áldozat azonban meghozta a gyümölcsét. Június 16.-án a Kölcseyben lesz az egyesület évzáró gálája, most már gőzerővel arra készülnek, ahol a vb-n táncolt koreográfiák mellett új táncokat is láthatunk a versenyzőktől, és a tánciskola többi növendékétől.

Szép volt lányok!